Reset and recharge at IMAGE Wellness Project Live 2024: A day of wellness with the experts
Reset and recharge at IMAGE Wellness Project Live 2024: A day of wellness with the...

IMAGE

Reset and recharge at IMAGE Wellness Project Live 2024: A day of wellness with the experts
Reset and recharge at IMAGE Wellness Project Live 2024: A day of wellness with the...

IMAGE

Here are some ‘common’ period symptoms that should never be ignored
Here are some ‘common’ period symptoms that should never be ignored

Sarah Gill

This Skerries home with sea views on two sides is on the market for 1.75 million
This Skerries home with sea views on two sides is on the market for 1.75...

Megan Burns

Weekend Guide: 8 of the best events happening across Ireland
Weekend Guide: 8 of the best events happening across Ireland

Sarah Gill

This is an open letter to my hormones asking them to calm it
This is an open letter to my hormones asking them to calm it

Edaein OConnell

The local’s guide to Ardmore, Waterford
The local’s guide to Ardmore, Waterford

Hannah Stapleton

A dad’s divorce diary: ‘See you in court is an expensive phrase’
A dad’s divorce diary: ‘See you in court is an expensive phrase’

Amanda Cassidy

Page Turners: ‘Exile’ author Aimée Walsh
Page Turners: ‘Exile’ author Aimée Walsh

Sarah Gill

Is your workplace a generational echo chamber? It’s time to bridge the divide
Is your workplace a generational echo chamber? It’s time to bridge the divide

Victoria Stokes

Image / Editorial

House of Contrast


By IMAGE
28th Aug 2013
House of Contrast

We love how the brickwork of the extension mirrors the original house.

See More Photos

This week, we’re taking a peek into the Victorian terraced home of a couple and their two children in Dublin. ?When our second child came along. It was a case of move or make the house bigger,? recalls the owner. ?We decided to extend at the back and we’re delighted with the result.?

The extension, however, was designed in an unusual way. Architect Ryan Kennihan wanted to avoid the usual practice of creating an achingly modern box that ‘shouts its difference? from a period house. ?I like the idea that the new structure has a ?conversation? with the older house,? Ryan explains. ?By considering the material and spatial qualities of the existing building and garden, we can create a new structure that feels natural and complementary. We can produce structures with a timeless character that feel as though they have always been there and will always be there.?

Photography by Mark Scott.