‘I suffered in silence’: Lorraine Keane opens up about experiencing perimenopause in her late thirties
‘I suffered in silence’: Lorraine Keane opens up about experiencing perimenopause in her late thirties

Shayna Sappington

Words to live by: Life advice from every age, eight to 80
Words to live by: Life advice from every age, eight to 80

Sophie White

Everything to know about face yoga and how to do it right
Everything to know about face yoga and how to do it right

Shayna Sappington

10 beautiful independent bookshops to help you reignite your love of reading
10 beautiful independent bookshops to help you reignite your love of reading

Sarah Finnan

What’s on: What to watch, stream, read and listen to this May 2021
What’s on: What to watch, stream, read and listen to this May 2021

Lauren Heskin

Running every week? Here’s how to fuel your training
Running every week? Here’s how to fuel your training

Hannah Hillyer

The best jokes about the pandemic to get you through the last few days of lockdown
The best jokes about the pandemic to get you through the last few days of...

Lauren Heskin

Image / Editorial

Slow and Steady


by IMAGE
14th Jun 2014
blank

After living there for three years, the home owners decided to create an open plan ground floor. The orange stools are by Arper from Minima. The Snaidero kitchen is finished off with antique ribbed glass pendant lights by Martin Fennelly and a wall clock from Aidan Cavey. Th

blank
blank
blank
blank
blankSee More Photos
blank
blank
blank
blank
blank

Some people don’t believe in love at first sight, but the owners of this 100-year-old Rathgar home would beg to differ. It was the very first port of call on their house hunt, and they fell for it instantly. However, while the purchase may have been on impulse, it took the couple quite some time to shape it into the home of their dreams.

After living there for three years without altering anything, they decided some serious changes had to be made. ?We were very aware of the house’s shortcomings and knew the changes we needed to make to enjoy raising a family here,? they said. They completely switched up the layout of the ground floor, moving the kitchen and sitting room to create a large open-plan space, and adding an extension for good measure.

To help them decide on the all important finishing touches, they called on interior designer Eoin Lyons. With his help, they worked to create a completely unique living space that fits around their family life. ?The brief was to create the opposite of a perfectly decorated and anonymous house,? Eoin explained. ?There are ways to create harmony in a room without everything matching.?

The decor is a colourful affair, with clean lines, quirky touches and floral accents popping up throughout the house. It may have taken a while to reach to the finished product, but the depth of thought is clear to see, something the owners rightfully take pride in.

?Throughout the whole process we were very aware that any shortcomings at the end of the project would be down to us. We now have a beautiful home, in a wonderful area, where we will live for many years to come.?

Photography by Mark Scott. Styling by Eoin Lyons.

@image_interiors /?@Sharon_McGowan_